Hypoteční krize v USA - příčiny a souvislosti - Šulista, Jan; Bič, Josef; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Tato práce se zabývá tématem hypoteční krize, která v posledních letech postihla Spojené státy. První část této práce popisuje hlavní příčiny dnešní finanční krize, zvláště pak některé změny v legislativě a použití finančních derivátů. První kapitola také přináší informace o poskytování nekvalitních hypoték, které se staly hlavní příčinou pozdější bankovní krize. Druhá kapitola analyzuje vážné problémy finančního trhu ve Spojených státech a problémy některých bank. Kapitola také popisuje slabiny finančního sytému a jeho napojení na finanční deriváty založené na hypotékách. Závěrečná část porovnává dnešní krizi s Velkou depresí a popisuje reakci státních orgánů na současnou krizi.
Vedoucí práce: Josef Bič
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; finanční krize; finanční deriváty; bakalářské práce; financial crises; derivative securities; bachelor's theses