Finanční nestabilita v USA v letech 2007-2008 Implikace pro budoucí ekonomický vývoj, regulaci a dohled nad finančním sektorem - Růžička, Jan; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem předkládané bakalářské práce je objasnit příčiny a důvody vzniku hypoteční krize, její působení a navrhnout možná řešení. V první části práce analyzuji ekonomický vývoj Spojených států od přelomu tisíciletí do konce roku 2008. Stejně tak se zabývám faktory a subjekty přispívajících k současné finanční nestabilitě, jako jsou sekuritizace, tzv. "sub-prime" úvěrování nebo problematikou ratingových agentur. Druhá část práce popisuje postavení a funkci amerických orgánů pro dohled a regulaci finančního sektoru. Zde se detailně zabývám především funkcí americké Komise pro cenné papíry a opatření, která byla v souvislosti s finanční krizí přijata. Závěrečnou část mé práce jsem věnoval popisu budoucího ekonomického vývoje USA a přijatým opatřením americké vlády na podporu a oživení ekonomiky. Stejně tak navrhuji vlastní řešení v oblasti hospodářské politiky.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses