Datová kvalita, integrita a konsolidace dat v BI - Smolík, Ondřej; Pour, Jan; Zajíc, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2008)
Tato práce se zabývá datovou kvalitou v systémech business inteligence. Jsou zde ukázány základní zásady, které je vhodné využívat při tvorbě datové skladu, tak aby byla dosažena co nejvyšší datová kvalita. Dále jsou zde ukázány některé metody čištění dat, jako detekce odchylek, name-address cleansing apod. Práce se zabývá nejen kvalitou dat přímo v datovém skladě, ale i daty, které do něj teprve budou vstupovat. Druhá část práce pak ukazuje metody čištění dat na konkrétním příkladu datového skladu. Ukazujeme v ní, jaké metody jsou použity a jaké další by se zde daly použít. Dále jsou zde uvedena některá doporučení, která vyplývají ze studia literatury a doporučení týkající se získávaní externích dat od obchodních partnerů.
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses