Dopady hypoteční krize na bankovní sektor USA a země EU - Novák, Robert (2009)
Má práce se zaměřuje na dopady finanční krize na bankovní sektor USA a EU zejména po pádu banky Lehman Brothers. První kapitola se zaměřuje na obecné příčiny krize. Druhá kapitola se zaměřuje na rizika, která jsou spojena s bankovním podnikáním. Druhá část mé práce se věnuje pádům jednotlivých bank a finanční pomoci jednotlivých vlád bankovnímu sektoru. V poslední kapitole mé práce hodnotím dopady na české bankovnictví.