Měnová krize a státní bankrot v Argentině - Kubíčková, Tereza; Burgerová, Jiřina; Jílek, Josef, 1957-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce analyzuje problematiku finančních krizí, hlavním tématem je měnová krize v Argentině. První část se zaměřuje obecně na teoretické příčiny vzniku krizí, uvádí možnosti prevence a zmiňuje se o pokusech předvídat hrozbu ekonomických problémů. V druhém oddíle se práce zabývá detailněji rozborem argentinské systemické krize. Na historickém vývoji země a chování jejích představitelů ukazuje, že předpoklady k ekonomickému propadu měla země již delší dobu. Práce hledá odpovědi na otázky, zda bylo možné krizi předejít a proč byly její ekonomické důsledky tak katastrofální. Rozsah dopadů ilustruje pomocí tabulek a grafů na hlavních makroekonomických ukazatelích.
Vedoucí práce: Jiřina Burgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; devalvace; bakalářské práce; devaluation of currency; bachelor's theses