Přeměna společnosti od bankovní asociace Mastercharge po akciovou společnost Mastercard veřejně obchodovanou na Newyorské burze - Kábelková, Lenka (2009)
V teoretické části své práce se nejprve zaměřím na samotný vznik společnosti Master Charge a poté budu popisovat vše, co s sebou přinesla přeměna kartové společnosti od bankovní asociace až po akciovou společnost, veřejně obchodovanou na NYSE. Jedná se především o změnu vlastnické struktury a změnu obchodní strategie. V praktické části se budu věnovat vývoji tržních cen akcií společnosti MasterCard od vstupu na NYSE, tento vývoj spojím s příchodem finanční krize. V závěru své práce se ještě zaměřím na nové technologie, se kterými kartové společnosti přicházejí na trh. Cílem mé práce je tedy zhodnotit dopady finanční krize na akcie kartové společnosti a také nastínit budoucí vývoj technologií z hlediska držitelů platebních karet.