Přeměna společnosti od bankovní asociace Mastercharge po akciovou společnost Mastercard veřejně obchodovanou na Newyorské burze - Kábelková, Lenka; Burgerová, Jiřina; Ježek, Tomáš, 1940-2017; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
V teoretické části své práce se nejprve zaměřím na samotný vznik společnosti Master Charge a poté budu popisovat vše, co s sebou přinesla přeměna kartové společnosti od bankovní asociace až po akciovou společnost, veřejně obchodovanou na NYSE. Jedná se především o změnu vlastnické struktury a změnu obchodní strategie. V praktické části se budu věnovat vývoji tržních cen akcií společnosti MasterCard od vstupu na NYSE, tento vývoj spojím s příchodem finanční krize. V závěru své práce se ještě zaměřím na nové technologie, se kterými kartové společnosti přicházejí na trh. Cílem mé práce je tedy zhodnotit dopady finanční krize na akcie kartové společnosti a také nastínit budoucí vývoj technologií z hlediska držitelů platebních karet.
Vedoucí práce: Jiřina Burgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses