The monetary policy instruments of Czech National Bank - Pincová, Stanislava (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá nástroji měnové politiky využívaných centrálními bankami, tedy také Českou národní bankou. Jsou zde popsány jak přímé, tak i nepřímé nástroje. Nechybí ani historický vývoj preferovanějších nepřímých nástrojů a příklady jejich aplikace na české prostředí. V neposlední řadě je zde také nastíněna tato problematika u Evropské centrální banky.