The monetary policy instruments of Czech National Bank - Pincová, Stanislava; Burgerová, Jiřina; Štěpánek, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato bakalářská práce se zabývá nástroji měnové politiky využívaných centrálními bankami, tedy také Českou národní bankou. Jsou zde popsány jak přímé, tak i nepřímé nástroje. Nechybí ani historický vývoj preferovanějších nepřímých nástrojů a příklady jejich aplikace na české prostředí. V neposlední řadě je zde také nastíněna tato problematika u Evropské centrální banky.
Vedoucí práce: Jiřina Burgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses