Hypotéční krize v USA, její příčiny, průběh a dopady - Brožová, Lucie; Burgerová, Jiřina; Urban, Luděk, 1927-2013; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce se zabývá americkou hypotéční krizí. Hlavním cílem práce je shrnout a analyzovat příčiny, průběh a dopady krize tak, aby byly pochopitelné i pro neodborníky. Práce je rozdělena do pěti hlavních částí. První část práce analyzuje stav ekonomiky USA před vypuknutím krize. Zaměřuje se především na vývoj HDP, nezaměstnanosti a úrokových sazeb. Další část pojednává o americké hypotéční politice. Analyzuje typy poskytovaných hypoték a problém subprime hypoték. Na tuto část navazuje kapitola Příčiny krize. Hlavní příčiny hypotéční krize tato práce spatřuje v sekuritizaci, zásahy Fedu, poskytování subprime hypoték a morálním hazardu účastníků a problémech na nemovitostním trhu. A konečně poslední část práce shrnuje dopady krize.
Vedoucí práce: Jiřina Burgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses