Návrh funkcionality IS pro integraci dopravy v oblasti Oxfordshire, Velká Británie - Prokop, Tomáš (2008)
Cílem této práce je vytvořit návrh architektury informačního systému pro integraci dopravy v oblasti Oxfordshire ve Velké Británii. Za pomoci Checklandovi metodologie měkkých systémů analyzuje nejprve účel jednotlivých částí systémů. Následně definuje veškeré aktivity, které vedou ke splnění smyslu všech subsystémů. Struktura této práce je rozdělena do dvou fází, které jsou následující: analýza běžných problémů spojených s integrací dopravy, navrhnutí funkcionality budoucího softwaru na základě získaných požadavků