Nový regionalismus USA v kontextu jejich postavení ve světové ekonomice - Pešek, Miroslav; Hnát, Pavel, 1981-; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
USA jsou pro světovou ekonomiku nesmírně důležitým státem z politického i ekonomického hlediska. Práce se zabývá postavením USA ve světové ekonomice, které se v průběhu let postupně mění. V první kapitole je také popsán vliv nového regionalismu na politiku USA a jejich přístup k regionalismu. Druhá kapitola pak uvádí přehled všech bilaterálních uzavřených a rozjednaných dohod USA. Třetí kapitola pak uvádí přehled činnosti USA v regionálním měřítku.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses