Přístup Japonska k regionalismu Dohody o ekonomickém partnerství - Wagnerová, Markéta (2009)
Práce obsahuje obecnou charakteristiku bilateralismu, jako nového prvku regionalismu. Jelikož typickým představitelem bilateralismu je Japonsko, práce se podrobněji zaměřuje na přístup této země k regionalismu, resp.bilateralismu, a na přehled japonských bilaterálních dohod. Práce se věnuje především faktorům, které ovlivnily přístup Japonska k regionalismu, způsobu uplatňování bilateralismu a obsahu jeho dvoustranných dohod. V poslední části je podrobně rozebrána první japonská bilaterální dohoda - Japonsko-singapurská dohoda o ekonomickém partnerství.