Přístup Japonska k regionalismu Dohody o ekonomickém partnerství - Wagnerová, Markéta; Hnát, Pavel, 1981-; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce obsahuje obecnou charakteristiku bilateralismu, jako nového prvku regionalismu. Jelikož typickým představitelem bilateralismu je Japonsko, práce se podrobněji zaměřuje na přístup této země k regionalismu, resp.bilateralismu, a na přehled japonských bilaterálních dohod. Práce se věnuje především faktorům, které ovlivnily přístup Japonska k regionalismu, způsobu uplatňování bilateralismu a obsahu jeho dvoustranných dohod. V poslední části je podrobně rozebrána první japonská bilaterální dohoda - Japonsko-singapurská dohoda o ekonomickém partnerství.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Japonsko; bakalářské práce; Japan; bachelor's theses