WTO a regionalismus - vztah multilaterální a regionální liberalizace - Knebel, Petr; Hnát, Pavel, 1981-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce popisuje vývoj multilateralismu a regionalismu jako možností liberalizace mezinárodního obchodu. První kapitola je zaměřena na popis vývoje multilateralismu od konce 2. světové války do současnosti. Druhá kapitola se zaměřuje na vývoj regionalismu a popisuje zejména jeho obecné rysy. Poslední kapitola popisuje vzájemný vztah těchto směrů a jejich vliv na liberalizaci mezinárodního obchodu a stejně tak nastiňuje možný budoucí vývoj tohoto vztahu.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; regionalismus; bakalářské práce; regionalism; bachelor's theses