Transregionalismus - směrem ke globálnímu regionalismu - Rábová, Anna; Hnát, Pavel, 1981-; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá analýzou světového transregionalismu. Obsahuje teoretickou část, která popisuje příčiny vzniku "nového" regionalismu, rozdíly mezi "starým" a "novým" regionalismem a charakterizuje transregionalismus jako jednu z formálních změn "nového" regionalismu. Druhá část analyzuje světový transregionalismus z hlediska počtu účastníků, charakteru účastníků a formy integrace. Poslední část se zabývá transregionalismem ve vnějších vztazích Evropské unie a porovnává ho se světovým.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses