Postavení Velké Británie v rámci EU - Kotková, Jana; Černá, Iveta, 1979-; Taušer, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce je rozdělena do tří tématických celků. První část se zabývá historickým vývojem vztahu VB k evropské integraci. V této části je popsán proces britského přístupu k ES, dále jsou zde charakterizovány hlavní problematické oblasti britského členství, jakým je zejména otázka výše britského příspěvku do společného rozpočtu ES. Je zde také popsána současná pozice VB v EU z hlediska vzájemného obchodu se zeměmi EU a názor britské veřejnosti týkající se prospěšnosti britského členství v EU. Druhá kapitola je zaměřena na vývoj britského členství v EMU. Je zde popsán proces získání trvalé výjimky z účasti v třetí fázi EMU a dále pak vyhodnocení tzv. Pěti ekonomických testů, jejichž splněním VB podmiňuje své přistoupení k eurozóně. Třetí kapitola je zhodnocením britského přístupu k evropské integraci.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Velká Británie; bakalářské práce; Great Britain; bachelor's theses