Vliv institucí na hospodářský růst v JV Asii - Jonáš, Josef (2009)
Práce se zabývá kvalitou institucí a vlivem kvality institucí na hospodářský růst a životní úroveň. Práce popisuje vliv institucí na ekonomiku, problémy s měřením kvality institucí a budováním kvalitního institucionálního prostředí. Dále se zabývá vlivem demokracie a plánování na hospodářský růst. Následně práce popisuje politickou a ekonomickou situaci tří zemí z regionu jihovýchodní Asie (Singapuru, Malajsie a Indonésie). Na závěr je v práci srovnána kvalita institucí v těchto zemích, tempa růstu HDP od roku 1960 do současnosti a kvalita života jejich obyvatel.