Vliv institucí na hospodářský růst v JV Asii - Jonáš, Josef; Mládek, Josef; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Práce se zabývá kvalitou institucí a vlivem kvality institucí na hospodářský růst a životní úroveň. Práce popisuje vliv institucí na ekonomiku, problémy s měřením kvality institucí a budováním kvalitního institucionálního prostředí. Dále se zabývá vlivem demokracie a plánování na hospodářský růst. Následně práce popisuje politickou a ekonomickou situaci tří zemí z regionu jihovýchodní Asie (Singapuru, Malajsie a Indonésie). Na závěr je v práci srovnána kvalita institucí v těchto zemích, tempa růstu HDP od roku 1960 do současnosti a kvalita života jejich obyvatel.
Vedoucí práce: Josef Mládek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; kvalita života; bakalářské práce; quality of life; bachelor's theses