Zvláštnosti účetnictví cestovních kanceláří - Ouředníková, Ivana (2009)
Práce pojednává o zvláštnostech účetnictví a daní v cestovních kancelářích. Úvodem je nastíněna historie a vývoj cestovního ruchu a cestovních kanceláří. Dále je věnována pozornost právní úpravě podnikání v oblasti cestovního ruchu. Z účetních případů se v práci objevuje zprostředkování prodeje zájezdu, účtování záloh a operace s měnou. Část o daních se zabývá daní z příjmů a DPH. V závěru jsou popsány kalkulace, které by se u cestovních kanceláří mohly objevit.