Role MERCOSUR v ekonomické integraci Latinské Ameriky - Švecová, Petra (2009)
Bakalářská práce se zabývá zejména integračním seskupením Mercosur, jeho historií a vývojem směřujícím k současnému stavu. V první kapitole jsou spolu s Mercosurem představeny také asociační dohody, tedy dohody se státy, se kterými se integrace snaží navázat, a dále pak udržovat, fungující vzájemné vztahy. Nejdůležitější částí je představené nového členského státu -- Venezuely -- jakožto významného faktoru, který silně ovlivňuje chod Mercosuru. V druhé části je zhodnocen realizovaný obchodu mezi Mercosurem a vybranými zeměmi, které se nachází na kontinentu Latinské Ameriky.