Role MERCOSUR v ekonomické integraci Latinské Ameriky - Švecová, Petra; Hnát, Pavel, 1981-; Steinmetzová, Dana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Bakalářská práce se zabývá zejména integračním seskupením Mercosur, jeho historií a vývojem směřujícím k současnému stavu. V první kapitole jsou spolu s Mercosurem představeny také asociační dohody, tedy dohody se státy, se kterými se integrace snaží navázat, a dále pak udržovat, fungující vzájemné vztahy. Nejdůležitější částí je představené nového členského státu -- Venezuely -- jakožto významného faktoru, který silně ovlivňuje chod Mercosuru. V druhé části je zhodnocen realizovaný obchodu mezi Mercosurem a vybranými zeměmi, které se nachází na kontinentu Latinské Ameriky.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Latinská Amerika; bakalářské práce; Latin America; bachelor's theses