Postavení amerického dolaru v mezinárodním měnovém systému - Trsková, Lucie (2009)
Práce se zabývá postavením dolaru v mezinárodním měnovém systému. První část je věnována dolaru a jeho roli v rámci brettonwoodského systému, dolarovému standardu a současné situaci dolaru. Druhá část pojednává o dolaru a jeho funkci obchodní a rezervní měny. Třetí část popisuje problémy americké ekonomiky a perspektivy dolaru. Čtvrtá, poslední kapitola je věnována krátké predikci budoucího vývoje americké ekonomiky a jeho vlivu na postavení dolaru v mezinárodním měnovém systému.