Postavení amerického dolaru v mezinárodním měnovém systému - Trsková, Lucie; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá postavením dolaru v mezinárodním měnovém systému. První část je věnována dolaru a jeho roli v rámci brettonwoodského systému, dolarovému standardu a současné situaci dolaru. Druhá část pojednává o dolaru a jeho funkci obchodní a rezervní měny. Třetí část popisuje problémy americké ekonomiky a perspektivy dolaru. Čtvrtá, poslední kapitola je věnována krátké predikci budoucího vývoje americké ekonomiky a jeho vlivu na postavení dolaru v mezinárodním měnovém systému.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; mezinárodní měnový systém; dolarizace; bakalářské práce; international monetary system; dollarization; bachelor's theses