CEFTA na Balkáne možné prínosy k asociačnému procesu EÚ - Vinczlérová, Veronika (2009)
Práce se zabývá problematikou působení integrace CEFTA na Balkáně. Cílem bakalářské práce je analyzovat úlohu CEFTA v procesu možného budoucího rozšiřování EU a tím zhodnotit jakým způsobem a zda li vůbec nová CEFTA 2006 mění a posouvá země západního Balkánu blíž k jejich potenciálnímu členství ve struktuře Evropské unie. Hlavní linii práce tvoří rozbor obchodního a institucionálního prostředí současných členských států CEFTA a jejich plnění cílů Stabilizačního a asociačního procesu EU prostřednictvím Středoevropské dohody o volném obchodě.