Norsko a Švýcarsko postavení v rámci integračních procesů v Evropě - Němcová, Adriana; Hnát, Pavel, 1981-; Popovová, Marie, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce se zabývá postavením Norska a Švýcarska v rámci integračních procesů v Evropě. Jsou uvedeny důvody, proč se tak bohaté a vyspělé země doposud nestaly členy Evropské unie. Dále je zmíněno ESVO (Evropské sdružení volného obchodu), mezivládní organizace, která v současné době spojuje Norsko, Švýcarsko, Island a Lichtenštejnsko. Je také popsán vztah Norska a Švýcarska s EU. Co se týče Norska, tak je to zejména Dohoda o Evropském hospodářském prostoru, která mu upravuje vztahy s EU. V případě Švýcarska se jedná především o Bilaterální dohody I a II. Společné pro obě země je členství v Schengenu.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Norsko; Švýcarsko; bakalářské práce; Norway; Switzerland; bachelor's theses