Projekt financování technického zázemí odborné laboratoře na Vysoké škole ekonomické - Seko, Martin; Krsek, Libor, 1979-; Sušánková, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat možnosti a následně vytvořit projekt financování HW a SW vybavení odborné laboratoře pro výuku multimédií na Vysoké škole ekonomické. Výstup bude koncipován tak, aby přehledně zmapoval relevantní zdroje financování v České republice a mohl posloužit jako návod pro ty, kteří budou při své práci s touto problematikou konfrontováni. Pořízení technického vybavení laboratoří a odborných pracovišť obecně je často záležitostí finančně velmi náročnou. Nejjednodušší je využít vlastních zdrojů univerzit, finanční situace subjektů na akademické úrovni je však složitá. Subjekty nerozhodují o výši vlastních rozpočtů a vedlejší zisková činnost je značně komplikovaná. O finanční podporu své činnosti tedy musí zpravidla žádat. Nabízí se řada možností - od vědeckých grantů příslušných organizací, přes zdroje ministerstva školství až po účelové dotace EU. Přidělování peněžních prostředků podléhá striktním pravidlům a závisí zejména na činnosti subjektu, na kterou budou finance vynaloženy.
Vedoucí práce: Libor Krsek
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; multimédia; financování; analýza; bakalářské práce; multimedia; financing; analysis; bachelor's theses