Odraz díla Zbigniewa Brzezinského v politice a ekonomice USA - Černý, Ondřej; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce shrnuje postoje Zbigniewa Brzezinského ke Spojeným státům americkým na počátku 21. století a jeho kritiku dvou prezidentských období George W. Bushe. V první části popisuje pozici USA v éře globalizace, která pro Brzezinského představuje novou ideologii. Ve druhé části zkoumá hlavní spojence a jejich nepostradatelnost pro USA. Ve třetí části analyzuje nepřátele a hrozby, kterým Spojené státy americké musejí čelit, především terorismus, zbraně hromadného ničení a kyberterorismus.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; terorismus; Spojené státy americké; globalizace; bakalářské práce; terrorism; United States; globalization; bachelor's theses