USA a Mexiko novodobé základy a perspektivy vzájemné integrace - Pucholt, Tomáš; Hnát, Pavel, 1981-; Krč, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Obsah: -Úvod -Vzájemné vztahy USA a Mexika -Úvod do problematiky vzájemných vztahů USA a Mexika a jejich historických souvislostí -První polovina 20.století ve vzájemných ekonomických a politických vztazích -Vstup do 2.poloviny 20.století -Novodobé porspektivy vztahů USA a Mexika -Myšlenky na společnou integraci -NAFTA -Sociální aspekty-střety kultur -Potenciální i skutečné hrozby a příležitosti -Závěr Cílem Bakalářské práce bylo zhodnotit nejvýznamnější události politického, ekonomického a socio-kulturního významu, které formovaly a rozvíjely mexicko-americké vztahy od zabrání Texasu roku 1835
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses