Analýza platformy SAP BI a porovnání vybraných nástrojů s řešením MS SQL Server BI - Řezníček, Jiří; Pour, Jan; Nedbal, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2009)
Diplomová práce se zabývá analýzou platformy SAP Business Intelligence (SAP NetWeaver BI 7.0) a porovnáním vybraných nástrojů s Microsoft SQL Server BI. Práce si klade za cíl komplexně zhodnotit systém SAP BI a zároveň se zaměřuje na některé oblasti detailněji, především na problematiku datového skladu. Jedním z cílů práce je i srovnání přístupů a způsobů tvorby datového skladu s řešením MS SQL Server BI. Práce obsahuje teoretický úvod do problematiky Business Intelligence, jenž je zaměřen především na architekturu datového skladu a OLAP technologie. Následuje zhodnocení postavení společnosti SAP na trhu BI a představení aplikační a integrační platformy SAP NetWeaver. Analýza architektury datového skladu SAP BI, způsoby uložení dat, ETL proces a jiné vybrané funkce a nástroje (včetně prezentačních) jsou obsahem dalších částí. V aplikaci praktického příkladu jsou vidět především rozdílné přístupy k ETL, které jsou detailně rozebrány a zhodnoceny. Obsahem je i porovnání OLAP technologií u obou řešení a v závěru srovnání možnosti prezentace dat se základními nástroji.
Vedoucí práce: Jan Pour
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses