Potravinová kríza na začiatku 21.storočia príčiny a dopady na svetovú ekonomiku - Mutalová, Ingrida; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vondrušková, Barbora, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Hlavním cílem předkládané bakalářské práce je vysvětlit příčiny a dopady potravinové krize v posledních letech, přičemž krize je vnímaná především z hlediska růstu cen jednotlivých potravinových komodit. V příslušných kapitolách se zaobírám faktory, které zapříčinili růst cen v potravinové oblasti a rovněž jejich ekonomickými a sociálními dopady. Součástí práce je pohled na dopady potravinové krize v různých regionech světa. Do práce jsem zahrnula také kapitolu o pomoci mezinárodních organizací státem v nouzi. Na závěr jsem načrtla možné řešení, které by měla pomoci zpomalit růst cen potravin.
Vedoucí práce: Zuzana Stuchlíková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses