Principy a vztahy externího a interního auditu - Kuldová, Lenka (2009)
V České republice je auditorská profese poměrně mladou profesí. Je spojena s transformací ekonomiky koncem 80. a začátkem 90. let 20. století. I přes relativně krátkou historii dochází k jejímu velmi rychlému rozvoji a již nyní lze říci, že její role bude v budoucnu stále stoupat. Pouze externí audit totiž dokáže snížit informační nerovnováhu mezi vlastníkem a manažerem. Interní audit naopak představuje prostředek preventivního opatření, jak předcházet problémům a řešit je dříve, než nastaly. Cílem mé diplomové práce bylo hlubší seznámení se s problematikou auditorské profese.