Principy a vztahy externího a interního auditu - Kuldová, Lenka; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Kárník, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2009)
V České republice je auditorská profese poměrně mladou profesí. Je spojena s transformací ekonomiky koncem 80. a začátkem 90. let 20. století. I přes relativně krátkou historii dochází k jejímu velmi rychlému rozvoji a již nyní lze říci, že její role bude v budoucnu stále stoupat. Pouze externí audit totiž dokáže snížit informační nerovnováhu mezi vlastníkem a manažerem. Interní audit naopak představuje prostředek preventivního opatření, jak předcházet problémům a řešit je dříve, než nastaly. Cílem mé diplomové práce bylo hlubší seznámení se s problematikou auditorské profese.
Vedoucí práce: Jaroslava Roubíčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; audit; externí audit; interní audit; diplomové práce; auditing; external auditing; internal auditing; master's theses