Dopady migračních toků na pracovní trhy - Moravec, Miloš (2009)
Práce analyzuje problematiku pracovní migrace především z pohledu Evropské unie. Úvodní dvě kapitoly poskytují teoretický základ tím, že charakterizují myšlenkové proudy mezinárodní migrace a popisují nejdůležitější migrační toky současnosti. Třetí část analyzuje postoje zemí vůči pracovní migraci. Důraz je kladen především na společná imigrační a integrační opatření členských zemí EU. Závěrečná kapitola popisuje remitence, peněžní prostředky posílané pracovními migranty do zemí původu, které každým rokem nabývají na své intenzitě.