Dopady migračních toků na pracovní trhy - Moravec, Miloš; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Práce analyzuje problematiku pracovní migrace především z pohledu Evropské unie. Úvodní dvě kapitoly poskytují teoretický základ tím, že charakterizují myšlenkové proudy mezinárodní migrace a popisují nejdůležitější migrační toky současnosti. Třetí část analyzuje postoje zemí vůči pracovní migraci. Důraz je kladen především na společná imigrační a integrační opatření členských zemí EU. Závěrečná kapitola popisuje remitence, peněžní prostředky posílané pracovními migranty do zemí původu, které každým rokem nabývají na své intenzitě.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; pracovní migrace; bakalářské práce; labor migration; bachelor's theses