Logistika a životné prostredie - Korbeľová, Miroslava (2008)
Práce se zabývá analýzou minulého, současného a předpokládaného stavu logistiky a jejího dopadu na životní prostředí na Slovensku. Práce je rozdělená do pěti kapitol. První dvě se věnují logistice, dopravě , logistickým sítím a dopravní infrastrukuře na Slovensku. Další tři kapitoly jsou věnovány životnímu prostředí a dopadu logistických procesů na něj. Poslední část je věnovaná možným dopadům současné finanční krize na vývoj logistických sítí.