Vývoj české koruny před vstupem do Evropské unie - Kronusová, Hana (2009)
Bakalářská práce "Vývoj české koruny před vstupem do Evropské unie" se zabývá analýzou vývoje české koruny od jejího vzniku do přistoupení České republiky k Evropské unii. Práce zahrnuje období od počátku české transformace v roce 1990 do roku 2004. Cílem práce je analyzovat měnový vývoj období a současně nastínit souběžný vývoj české ekonomiky.