Podnikatelský plán farmy - Berková, Eva (2009)
Cílem práce je sestavení podnikatelského plánu společnosti Výkrm Tagrea, s.r.o., který by potvrdil životaschopnost podnikatelského záměru a posloužil tak při rozhodování potenciálnímu strategickému partnerovi. Práce se skládá ze dvou částí. Teoretické část je členěna do subkapitol, ve kterých je popsána struktura podnikatelskéhoý plánu, jeho uživatelé a důvody pro jeho sestavení. Praktická část se věnuje podnikatelskému záměru ve společnosti, která byla založena za účelem realizace podnikatelského záměru výstavby hal na výkrm drůbeže. Jsou zde rozebrány důvody investiční akce, současná situace v odvětví a následně jsou popsány jednotlivé procesy v rámci společnosti. Práce je zakončena zhodnocením efektivnosti investičního záměru, včetně uvedení případných rizik a návrhů opatření.