Analýza sporu vo WTO Spor o vývoz cukru z členských zemí EÚ - Kuzmiaková, Zuzana (2008)
Táto práce se zapodíva sporem o vývoz cukru ze zemí EU. První část je věnována způsobu řešení sporů ve WTo, jakožto jedné z jejich nejdůležitějších úloh. V druhé části se práce věnuje okolnostem, které vedli ke vzniku sporu. Ve třetí části práce pojednáva o samotné sporu a o událostech, které ho doprovázeli. Poslední, čtvrtá část, je věnována důsledkem sporu. Na dokreslení mohou posloužit informace v přílohách na úplném konci práce.