Vybrané problémy liberalizace světového obchodu průmyslovými výrobky - Vaňkátová, Petra (2009)
Ve své diplomové práci se zabývám aktuálním děním ve Světové obchodní organizaci (WTO) týkajícím se průmyslových výrobků. Popisuji zde vyjednávání probíhající cca od roku 2006 po současnost. Problémy, které jsem si zvolila a které zároveň odpovídají kapitolám jsou matematický vzorec na snižování cel a jeho koeficienty, flexibility, netarifní bariéry, sektorové vyjednávání a nově přistoupivší země. Stejně jako problémy jsem si zvolila i země, jejímž názorům, postojům, reakcím a především návrhům se věnuji. Zvolené země by bylo možné označit jako nejaktivnější členy WTO zúčastněné na těchto vyjednáváních a patří mezi ně Brazílie, Čína, Indie, EU a USA.