Vybrané problémy liberalizace světového obchodu průmyslovými výrobky - Vaňkátová, Petra; Štěrbová, Ludmila, 1957-; Zamykalová, Miroslava, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Ve své diplomové práci se zabývám aktuálním děním ve Světové obchodní organizaci (WTO) týkajícím se průmyslových výrobků. Popisuji zde vyjednávání probíhající cca od roku 2006 po současnost. Problémy, které jsem si zvolila a které zároveň odpovídají kapitolám jsou matematický vzorec na snižování cel a jeho koeficienty, flexibility, netarifní bariéry, sektorové vyjednávání a nově přistoupivší země. Stejně jako problémy jsem si zvolila i země, jejímž názorům, postojům, reakcím a především návrhům se věnuji. Zvolené země by bylo možné označit jako nejaktivnější členy WTO zúčastněné na těchto vyjednáváních a patří mezi ně Brazílie, Čína, Indie, EU a USA.
Vedoucí práce: Ludmila Štěrbová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses