Politický cyklus a vývoj veřejných financí v samostatné ČR od roku 1993 - Hýbner, Tomáš (2009)
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá problematikou politického cyklu, chováním politických stran uvnitř tohoto cyklu a chováním občanů v pozici voličů. Následně je zde zkoumán vliv tohoto chování na hospodářský cyklus a na vývoj důležitých fiskálních veličin jako je rozpočet nebo rozpočtový deficit. Praktická část práce je věnována vývoji veřejných financí s důrazem na centrální státní finance a s ohledem na jeho souvislost s politickým cyklem. Konkrétním zkoumaným prostorem je Česká republika v období od vzniku samostatného státu v roce 1993 do současnosti.