Politický cyklus a vývoj veřejných financí v samostatné ČR od roku 1993 - Hýbner, Tomáš; Kapinusová, Jana; Zemplinerová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Bakalářská práce se v teoretické části zabývá problematikou politického cyklu, chováním politických stran uvnitř tohoto cyklu a chováním občanů v pozici voličů. Následně je zde zkoumán vliv tohoto chování na hospodářský cyklus a na vývoj důležitých fiskálních veličin jako je rozpočet nebo rozpočtový deficit. Praktická část práce je věnována vývoji veřejných financí s důrazem na centrální státní finance a s ohledem na jeho souvislost s politickým cyklem. Konkrétním zkoumaným prostorem je Česká republika v období od vzniku samostatného státu v roce 1993 do současnosti.
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; veřejné finance; bakalářské práce; public finance; bachelor's theses