HOSPODÁŘSKÝ RŮST VE VÝCHODNÍ ASII - Rychetský, David (2009)
Ve své práci se zabývám důvody hospodářského rozmachu východní Asie po druhé světové válce. V teoretické části shrnuji, jaké názory mají různé ekonomické školy na hospodářský růst, na rozvoj v rozvojových zemích a na příčiny růstu ve východní Asii. V analytické části se zaměřuji na tři konkrétní státy, Japonsko, Jižní Koreu a Čínu. Zkoumám důvody, které vedly k vysokému růstu v těchto zemích a snažím se zjistit, zda tyto důvody byly v jednotlivých zemích podobné či rozdílné.