HOSPODÁŘSKÝ RŮST VE VÝCHODNÍ ASII - Rychetský, David; Kapinusová, Jana; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Ve své práci se zabývám důvody hospodářského rozmachu východní Asie po druhé světové válce. V teoretické části shrnuji, jaké názory mají různé ekonomické školy na hospodářský růst, na rozvoj v rozvojových zemích a na příčiny růstu ve východní Asii. V analytické části se zaměřuji na tři konkrétní státy, Japonsko, Jižní Koreu a Čínu. Zkoumám důvody, které vedly k vysokému růstu v těchto zemích a snažím se zjistit, zda tyto důvody byly v jednotlivých zemích podobné či rozdílné.
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; rozvojové země; bakalářské práce; developing countries; bachelor's theses