Měnové krize - Abrahám, Pavel; Burgerová, Jiřina; Řežábek, Pavel, 1960-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Tato práce se zabývá srovnáním měnových krizí, které postupně proběhly v devadesátých letech minulého století v Jihovýchodní Asii, Rusku, Brazílii a České republice. První část práce je zaměřená obecně na pojem měnová krize. Jsou zde popsány příčiny a důsledky, které s sebou měnové krize přinášejí a dále pak jejich nápravná a preventivní opatření. V druhé části práce jsem popsal průběh měnových krizí ve čtyřech zmíněných zemích od předkrizové situace až po důsledky, jež pro danou zemi představovaly. V třetí časti práce srovnávám předkrizové situace, příčiny vedoucí ke vzniku měnové krize, reakce zemí na průběh měnové krize a důsledky na ekonomiky daných zemí.
Vedoucí práce: Jiřina Burgerová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses