Dopady světové finanční krize na český bankovní sektor - Dušek, Ondřej (2009)
Cílem mé práce je vysvětlit, proč český bankovní sektor nebyl zasažen světovou finanční krizí tak silně, jako v jiných zemích. V první části mé práce se zabývám teorií finančních krizí. Věnuji se vývoji modelů finanční krize od 70. let 20. století až po současný pohled. Další část mé práce představuje průběh světové finanční krize, vzniklé v roce 2007 na americkém hypotečním trhu. Ve své práci popisuji příčiny jejího vzniku a způsob šíření do ostatních částí finančního sektoru v celém světě. Poslední část práce představuje pomocí základních finančních ukazatelů český bankovní sektor a jeho sílu a stabilitu.