Aplikace benchmarkingu ve společnosti České dráhy, a. s. - Devátá, Markéta; Neumaierová, Inka, 1960-; Plandor, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2009)
Cílem diplomové práce je zmapovat možnosti využití benchmarkingu a jeho přínos pro firmu, aplikovat metodu benchmarkingu a navrhnout zlepšující doporučení. Teoretická část diplomové práce zobrazuje benchmarking jako nástroj podpory strategického managementu, jeho přínos, postup a varianty využití. V praktické části je představen předmět benchmarkingu, skupina České dráhy, a.s. a jejich finanční situace. Finanční benchmarking porovnává České dráhy, a.s. s odvětvím služeb v ČR a s významnými železničními společnostmi v zahraničí. Poslední analýza je zaměřena benchmarking s autobusovou dopravou z pohledu zákazníka.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; osobní doprava; benchmarking; diplomové práce; passenger traffic; benchmarking (management); master's theses