Rozvojové cíle tisíciletí - Analýza efektivnosti rozvojové pomoci poskytované zemím třetího světa - Urban, Petr; Kapinusová, Jana; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2009)
Cílem mé bakalářské práce je zhodnotit problematiku zemí třetího světa s důrazem na africký kontinent. Ve své práci se budu zabývat především ekonomickými a sociálními problémy daných zemí. Pokusím se zhodnotit možnosti řešení těchto problémů a to nejen v ekonomické sféře. Zaměřím se také na politickou strukturu těchto zemí a její roli při hledání příčin chudoby a pokusím se zhodnotit možnosti předcházení důsledků vycházejících z politické nestability v daných regionech. Budu se snažit nalézt odpověď, jakou roli v rozvojové pomoci hrají mezinárodní společenství, zda jsou plněny rozvojové cíle tisíciletí a zda finanční prostředky, které jsou vynakládány na realizaci rozvojových projektů jsou efektivně využity.
Vedoucí práce: Jana Kapinusová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; politická stabilita; rozvojová pomoc; chudoba; lidský kapitál; ekonomický růst; bakalářské práce; political stability; development assistance; poverty; human capital; economic development; bachelor's theses