Mezinárodní měnový fond charakteristika a analýza činnosti - Muchová, Lucie; Steinmetzová, Dana; Jelínek, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2009)
Cílem práce je analyzovat činnost MMF v souvislosti s finančními krizemi. Pro bližší zkoumání je vybrána krize na Islandu. V první části je Fond představen a jsou přiblíženy jeho hlavní funkce, ve druhé části jsou vysvětleny nástroje, které používá v souvislosti s finančními krizemi, a nakonec je analyzována situace na Islandu a pomoc Fondu tamější vládě.
Vedoucí práce: Dana Steinmetzová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2009
Rok obhajoby 2009
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; Island; finanční krize; bakalářské práce; Iceland; financial crises; bachelor's theses